Acasă Evenimente Interviuri Revista Presei Naţionale Revista Presei Străine Parlamentul European Preşedinţia UE Economia europeană Analize şi comentarii Diverse Articole EURO - Sondaje
28 decembrie 2011 Afişări: 1172 Comentarii: 0 Revista Presei Străine Print

Germania promite simplificarea regimului de vize

 

Germania a promis pentru a uşura cerinţele de viză
Îmi place
0
Ministerul de Externe german a promis că va facilita regimul de vize în 2012. "Eu stau pentru o politică a vizelor liberală, care să reflecte rolul Germaniei într-o lume globalizată", - a declarat ministrul german de Externe Guido Westerwelle într-un interviu cu Reuters.
Mai mult de 60 de birouri în străinătate, în Germania, va începe testarea unui sistem de non-numerar de plata a taxei de viză. Accelera, de asemenea, de prelucrare a documentelor - inclusiv, în aceste cazuri, atunci când este necesar pentru a verifica serviciile de securitate.
Toate documentele pentru viză, în viitor pot fi găsite pe Internet. În plus, a Camerelor de Comerţ germană în străinătate va fi în măsură să accepte cererile de viză de la membrii lor. De asemenea, în ţările în care fluxul de care doresc să meargă în Germania, este suficient de mare, deoarece 2012 o parte a cererii se va ocupa de serviciul comercial.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ar fi benefic pentru persoanele fizice şi juridice. Westerwelle a declarat că relaxarea de viză nu va periclita securitatea din Germania. În acelaşi timp, elimina complet vizele pentru ruşi şi chinezi, care sunt atât de dornici de aceasta, Guvernul Germaniei nu sunt de gând să

 

Ministerul de Externe german a promis că va facilita regimul de vize în 2012, relatează UNIAN, cu referinţă  la Reuters.

"Eu mă pronunţ pentru o politică a vizelor liberală, care să reflecte rolul Germaniei într-o lume globalizată", a declarat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, într-un interviu cu Reuters.

Mai mult de 60 de reprezentanţe ale Germaniei în străinătate vor începe testarea unui sistem de non-numerar de plată a taxei de viză.

De asemenea, va fi accelerat procesul de prelucrare a documentelor, inclusiv în cazurile când va fi necesară verificarea informaţiei de către serviciile de securitate.

Toate documentele pentru viză, în viitor pot fi găsite pe Internet. În plus, Camerele de Comerţ germane în străinătate vor primi dreptul să accepte cererile de viză de la agenţii economici care sunt membrii lor.

De asemenea, în ţările în care fluxul de doritori să meargă în Germania este suficient de mare, o parte din cererile de vize vor fi transferate spre procesare către serviciile comerciale germane începând cu 2011.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, aceste revizuiri ale regimului de vize va fi benefic pentru persoanele fizice şi juridice.

Westerwelle a declarat că relaxarea regimului nu va periclita securitatea din Germania. Cu toate acestea, partea germană nu este pregătită pentru eliminarea completă a vizelor pentru Rusia şi China, unde acest lucru se solicită.

sursa: EUROPA.md cu referinţă la UNIAN

Alte Știri
29 decembrie 2011 Asistenţa UE integrează Balcanii de Vest şi Turcia 29 decembrie 2011 Grecia amână data alegerilor generale 29 decembrie 2011 Casa Regală a Spaniei face publice veniturile membrilor săi, pentru prima oară de la reinstaurarea monarhiei 28 decembrie 2011 Românii pot intra şi în anul 2012 fără viză în Japonia, pentru călătorii de maximum 90 de zile 28 decembrie 2011 Doi jurnalişti suedezi, închişi pentru 11 ani în Etiopia 28 decembrie 2011 Acordul de liberă circulaţie dintre Serbia şi Kosovo nu satisface aşteptările 26 decembrie 2011 Partidul extremist din Olanda vrea să dea afară Bulgaria şi România din UE 26 decembrie 2011 Statele europene condamnă atentatele teroriste din Nigeria 23 decembrie 2011 Previziuni 2012: Aderarea României la Schengen 23 decembrie 2011 Eurodeputat român: Viitorul european al Serbiei depinde de respectarea drepturilor minorităţii române
 

Comentarii ( 0 )

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta

Email

Parola
 Crează cont  Ai uitat parola?


Sondaj

Ce ţară din Parteneriatul Estic este în relaţii avansate cu UE?

Incarcare...

Vezi alte sondaje

Studiază Uniunea Europeană:

Accesează Dicţionarul European:

Accesează Biblioteca EUROPEANĂ:

Obiectivele Preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene

Studiu: Problema transnistreană şi Integrarea Europeană a Moldovei. Rolul UE.

Realizat de Radu Vrabie, Director de Programe Asociaţia pentru Politică Externă

Studiu: Inventarierea şi Evaluarea Asistenţei Financiare acordate Moldovei de UE

Realizat de Victoria Boian, Coordonator de Programe Asociaţie pentru Politică Externă

Studiu: Impactul viitorului Acord de Liber Schimb între R.Moldova şi UE asupra sectorului agroalimentar din R.Moldova

Acest studiu încearcă să ofere propuneri detaliate în ceea ce priveşte implicaţiile pentru R. Moldova în domeniul comerţului exterior cu produse agroindustriale în procesul de negociere a Acordului de liber schimb (ALS) aprofundat cu UE.

EU – Moldova negotiations: What is to be discussed, what could be achieved?

Raport realizat de Cristian Ghinea (Director executiv al Centrului Român de Politici Europene) şi Victor Chirilă (Director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă) privitor la relaţiilor UE-RM.

Studiu: Perspectivele de reformare a sectorului serviciilor de transport aerian din Republica Moldova

În studiul dat este evaluat impactul pe care îl va avea procesul de liberalizare a pieţei transportului aerian asupra principalilor actori de pe piaţa R. Moldova, inclusiv din perspectiva procesului de integrare europeană.

Studiu: Securitatea energetică a R.Moldova în contextul aderării la comunitatea energetică

Prezentul raport reprezintă o tentativă de analiză a procesului de aderare la Comunitatea Energetică
atât din perspectiva soluţiilor pe care acesta le oferă pentru asigurarea securităţii energetice, cât
şi din perspectiva provocărilor pe care le prezintă pentru sectorul energetic al RM.

Rezultatele Alegerilor în Parlamentul European

Afla totul despre rezultatele Alegerilor in Parlamentul European (4-7 iunie 2009)

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara... 

EUROMONITOR Nr. 16

Monitorizarea relatiilor RM-UE in contextul Parteneriatului Estic 

SUB ACOPERIREA IMPUNITĂŢII: Raport despre reacţia autorităţilor moldovenesti la violenţa poliţiei în timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

Acest raport reflecta raspunsul Fundatiei Soros-Moldova la violentele post-electorale din Aprilie 2009. 

RAPORTUL Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Thomas Hammarberg, privind evenimentele post-electorale din RM

In centrul atentiei Raportului este problema tratamentului persoanelor retinute in legatura cu acele evenimente. 

Carta Europeană a Libertăţii Presei

Carta europeana a libertatii presei a fost semnata la 25 mai, la Hamburg de 46 de jurnalisti si redactori sefi din 19 tari. Carta enumera libertatile de baza ale presei, dreptul jurnalistilor dar si al cititorilor la informatie si masuri de protejare a presei de presiunile autoritatilor.

Monitorizarea relaţiilor RM-UE în contextul Parteneriatului Estic

SUB ACOPERIREA IMPUNITATII: Raport despre reactia autoritatilor moldovenesti la violenta politiei in timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara...

Perspectivele de reformare a sectorului de telecomunicații din Republica Moldova în contextul negocierii creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între RM şi UE


euobserver rss

Curs Valutar
Cursul BNM (MDL)
EUR 15.47
SEK 1.74
DKK 2.08
CZK 0.61
HUF 5.23
PLN 3.64
EEK 1.03
GBP 18.50
LTL 4.48
LVL 22.90
RON 3.57
BGN 7.91
HRK 2.04
TRY 6.59
RSD 14.58
ISK 0.96
CHF 12.83
NOK 2.01

Meteo
Bruxelles
-7 °C - 1 °C
Amsterdam
-7 °C - -1 °C
Ankara
-14 °C - -5 °C
Andorra la Vella
-5 °C - 3 °C
Atena
0 °C - 4 °C
Belgrad
-10 °C - -4 °C
Berlin
-11 °C - -4 °C
Berna
-7 °C - -1 °C
Slovacia
-7 °C - -2 °C
București
-19 °C - -12 °C
Budapesta
-8 °C - -2 °C
Chișinău
-18 °C - -11 °C
Copenhaga
-3 °C - -1 °C
Dublin
0 °C - 4 °C
Helsinki
-13 °C - -9 °C
Kiev
-24 °C - -16 °C
Lisabona
6 °C - 15 °C
Liubliana
-6 °C - -2 °C
Londra
1 °C - 4 °C
Luxemburg
-9 °C - -1 °C
Madrid
-2 °C - 13 °C
Minsk
-23 °C - -16 °C
Monaco
-1 °C - 3 °C
Moscova
-24 °C - -16 °C
Nicosia
3 °C - 13 °C
Oslo
-14 °C - -8 °C
Paris
-4 °C - 3 °C
Podgorica
-3 °C - 4 °C
Praga
-12 °C - -4 °C
Priștina
-14 °C - -8 °C
Reykjavik
2 °C - 4 °C
Riga
-19 °C - -12 °C
Roma
6 °C - 10 °C
San Marino
0 °C - 1 °C
Sarajevo
-12 °C - -7 °C
Skopje
-9 °C - -3 °C
Sofia
-18 °C - -9 °C
Stockholm
-7 °C - -2 °C
Talin
-20 °C - -12 °C
Tirana
-2 °C - 7 °C
Vaduz
-7 °C - 0 °C
Valletta
8 °C - 12 °C
Varșovia
-18 °C - -11 °C
Vatican
16 °C - 24 °C
Viena
-8 °C - -3 °C
Vilnius
-22 °C - -14 °C
Zagreb
-7 °C - -1 °C