Acasă Evenimente Interviuri Revista Presei Naţionale Revista Presei Străine Parlamentul European Preşedinţia UE Economia europeană Analize şi comentarii Diverse Articole EURO - Sondaje
26 decembrie 2011 Afişări: 1215 Comentarii: 0 Evenimente Print

După "WIZZ AIR", R. Moldova este vizată de "Blue Air"

 

După "WIZZ AIR", R. Moldova este vizată de "Blue Air"
Sherif USSAMA a făcut o prezentare a companiei, menţionînd că aceasta a fost prima compania avia low-cost privată lansată în România. În anul 2011 compania a transportat  peste 1 milion de pasageri. Compania deţine peste 40% din piaţa avia low-cost a României.  În prezent flota companiei este constituită din 7 aeronovae Boing 737. 
„Am urmărit evoluţiile Moldovei în ceea ce priveşte apropierea de standardele europene şi, nemijlocit, faptul că aţi negociat foarte rapid Acordul privind Spaţiul Aerian Comun şi suntem interesaţi să activăm în Republica Moldova", a spus Sherif USSAMA.
Directorul general „Blue Air" a precizat că compania studiază mai multe scenarii privind venire pe piaţa Moldovei, scopul final fiind prestarea servicii avia low-cost şi crearea noilor locuri de muncă pentru cetăţenii moldoveni. 
Premierul Vlad FILAT  a spus ăc Moldova este interesată în venirea pe piaţa locală a companiilor avia low-cost. 
„Ne dorim ca cetăţenii moldoveni să resimtă beneficiile Uniunii Europene, iar în cazul de faţă - zboruri de calitate la preţuri reduse", a spus Vlad FILAT.
Premierul a menţionat că, la 22 martie 2012, Moldova va semna cu Uniunea Europeană Acordul privind Spaţiul Aviatic Comun şi îşi propune ca pînă atunci să fie pregătită tehnic pentru a lansa primele curse avia low-cost. 
„Ştiu că nu avem foarte mutl timp la dispoziţie, dar cu eforturi comune vom reuşi. Guvernul este deschis şi se va implica plenar în realizarea acestui proict", a specificat Premierul. 
La mijlocul lunii decembrie, Moldova a fost vizitată de o delegaţie a companiei avia „WIZZ AIR", care de asemenea şi-au exprimat intenţia de a activa în Republica Moldova. 
La 26 august 2010, Premierul Vlad FILAT a adresat o scrisoare Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel BARROSO, prin care a solicitat iniţierea negocierilor privind Spaţiul Aerian Comun cu Uniunea Europeană.
Prima companie în acest sens este operatorul aerian WIZZ AIR, care miercuri, 14 decembrie, au fost la Chişinău într-o misiune de evaluare, anunţă serviciul de presă al Guvernului RM.     
Compania WIZZ AIR şi-a exprimat intenţia de a lansa zborurile din Chişinău spre destinaţiile din Uniunea Europeană, ca urmare a parafării Acordului privind Spaţiul Aerian Comun UE-RM.
Amintim că la 26 august 2010, executivul de la Chişinău a adresat o scrisoare Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel BARROSO, prin care a solicitat iniţierea negocierilor privind spaţiul aerian comun cu Uniunea Europeană.

 

Reprezentanţii „Blue Air" au vizitat săptămâna trecută R. Moldova. La 23 decembrie,  Directorul general, Sherif USSAMA, a făcut o prezentare a companiei, menţionând că aceasta a fost prima compania avia low-cost privată lansată în România, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului RM.

"Am urmărit evoluţiile Moldovei în ceea ce priveşte apropierea de standardele europene şi, nemijlocit, faptul că aţi negociat foarte rapid Acordul privind Spaţiul Aerian Comun şi suntem interesaţi să activăm în Republica Moldova", a spus Sherif USSAMA.

Directorul general „Blue Air" a precizat că compania studiază mai multe scenarii privind venire pe piaţa Moldovei, scopul final fiind prestarea servicii avia low-cost şi crearea noilor locuri de muncă pentru cetăţenii moldoveni.

Premierul moldovean, Vlad Filat, a spus că Moldova este interesată în venirea pe piaţa locală a companiilor avia low-cost. 

"Ne dorim ca cetăţenii moldoveni să resimtă beneficiile Uniunii Europene, iar în cazul de faţă - zboruri de calitate la preţuri reduse", a spus Vlad Filat.

Premierul a menţionat că, la 22 martie 2012, Moldova va semna cu Uniunea Europeană Acordul privind Spaţiul Aviatic Comun şi îşi propune ca pînă atunci să fie pregătită tehnic pentru a lansa primele curse avia low-cost. 

Compania "Blue Air" a transportat peste 1 milion de pasageri în 2011. Compania deţine peste 40% din piaţa avia low-cost a României. În prezent flota companiei este constituită din 7 aeronovae Boing 737.  

Prima companie care a venit în misiune de evaluare în R. Moldova a fost operatorul aerian WIZZ AIR. La 14 decembrie, reprezentanţii companiei WIZZ AIR şi-au exprimat intenţia de a lansa zborurile din Chişinău spre destinaţiile din Uniunea Europeană, ca urmare a parafării Acordului privind Spaţiul Aerian Comun UE-RM.

Amintim că la 26 august 2010, executivul de la Chişinău a adresat o scrisoare Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel BARROSO, prin care a solicitat iniţierea negocierilor privind spaţiul aerian comun cu Uniunea Europeană.

sursa: EUROPA.md

Alte Știri
05 martie 2012 Parteneriatul Estic şi diaspora 05 martie 2012 Subcomitetului de cooperare RM-UE pe Economie și-a desfășurat lucrările la Chișinău 29 februarie 2012 Autorităţile locale au dificultăţi în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene 27 februarie 2012 Consultări regionale: "Viziuni asupra priorităţilor de integrare europeană şi cooperării transfrontaliere" 23 decembrie 2011 Огрызко: страны ЕС не могут понять роль Украины 21 decembrie 2011 Summit al liderilor europeni va avea loc la 30 ianuarie 2012 20 decembrie 2011 Eurodeputaţii dezbat propunerea de acord pentru o Uniune economică mai puternică 20 decembrie 2011 UE cere partidelor din R. Moldova să aibă un dialog constructiv pentru a putea alege preşedintele ţării 16 decembrie 2011 România caută sprijin în rândul statelor UE pentru cauza R. Moldova 15 decembrie 2011 Bulgaria şi R.Moldova semnează Declaraţia comună privind cooperarea în domeniul integrării europene
 

Comentarii ( 0 )

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta

Email

Parola
 Crează cont  Ai uitat parola?


Sondaj

Ce ţară din Parteneriatul Estic este în relaţii avansate cu UE?

Incarcare...

Vezi alte sondaje

Studiază Uniunea Europeană:

Accesează Dicţionarul European:

Accesează Biblioteca EUROPEANĂ:

Obiectivele Preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene

Studiu: Problema transnistreană şi Integrarea Europeană a Moldovei. Rolul UE.

Realizat de Radu Vrabie, Director de Programe Asociaţia pentru Politică Externă

Studiu: Inventarierea şi Evaluarea Asistenţei Financiare acordate Moldovei de UE

Realizat de Victoria Boian, Coordonator de Programe Asociaţie pentru Politică Externă

Studiu: Impactul viitorului Acord de Liber Schimb între R.Moldova şi UE asupra sectorului agroalimentar din R.Moldova

Acest studiu încearcă să ofere propuneri detaliate în ceea ce priveşte implicaţiile pentru R. Moldova în domeniul comerţului exterior cu produse agroindustriale în procesul de negociere a Acordului de liber schimb (ALS) aprofundat cu UE.

EU – Moldova negotiations: What is to be discussed, what could be achieved?

Raport realizat de Cristian Ghinea (Director executiv al Centrului Român de Politici Europene) şi Victor Chirilă (Director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă) privitor la relaţiilor UE-RM.

Studiu: Perspectivele de reformare a sectorului serviciilor de transport aerian din Republica Moldova

În studiul dat este evaluat impactul pe care îl va avea procesul de liberalizare a pieţei transportului aerian asupra principalilor actori de pe piaţa R. Moldova, inclusiv din perspectiva procesului de integrare europeană.

Studiu: Securitatea energetică a R.Moldova în contextul aderării la comunitatea energetică

Prezentul raport reprezintă o tentativă de analiză a procesului de aderare la Comunitatea Energetică
atât din perspectiva soluţiilor pe care acesta le oferă pentru asigurarea securităţii energetice, cât
şi din perspectiva provocărilor pe care le prezintă pentru sectorul energetic al RM.

Rezultatele Alegerilor în Parlamentul European

Afla totul despre rezultatele Alegerilor in Parlamentul European (4-7 iunie 2009)

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara... 

EUROMONITOR Nr. 16

Monitorizarea relatiilor RM-UE in contextul Parteneriatului Estic 

SUB ACOPERIREA IMPUNITĂŢII: Raport despre reacţia autorităţilor moldovenesti la violenţa poliţiei în timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

Acest raport reflecta raspunsul Fundatiei Soros-Moldova la violentele post-electorale din Aprilie 2009. 

RAPORTUL Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Thomas Hammarberg, privind evenimentele post-electorale din RM

In centrul atentiei Raportului este problema tratamentului persoanelor retinute in legatura cu acele evenimente. 

Carta Europeană a Libertăţii Presei

Carta europeana a libertatii presei a fost semnata la 25 mai, la Hamburg de 46 de jurnalisti si redactori sefi din 19 tari. Carta enumera libertatile de baza ale presei, dreptul jurnalistilor dar si al cititorilor la informatie si masuri de protejare a presei de presiunile autoritatilor.

Monitorizarea relaţiilor RM-UE în contextul Parteneriatului Estic

SUB ACOPERIREA IMPUNITATII: Raport despre reactia autoritatilor moldovenesti la violenta politiei in timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara...

Perspectivele de reformare a sectorului de telecomunicații din Republica Moldova în contextul negocierii creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între RM şi UE


euobserver rss

Curs Valutar
Cursul BNM (MDL)
EUR 15.47
SEK 1.74
DKK 2.08
CZK 0.61
HUF 5.23
PLN 3.64
EEK 1.03
GBP 18.50
LTL 4.48
LVL 22.90
RON 3.57
BGN 7.91
HRK 2.04
TRY 6.59
RSD 14.58
ISK 0.96
CHF 12.83
NOK 2.01

Meteo
Bruxelles
-7 °C - 1 °C
Amsterdam
-7 °C - -1 °C
Ankara
-14 °C - -5 °C
Andorra la Vella
-5 °C - 3 °C
Atena
0 °C - 4 °C
Belgrad
-10 °C - -4 °C
Berlin
-11 °C - -4 °C
Berna
-7 °C - -1 °C
Slovacia
-7 °C - -2 °C
București
-19 °C - -12 °C
Budapesta
-8 °C - -2 °C
Chișinău
-18 °C - -11 °C
Copenhaga
-3 °C - -1 °C
Dublin
0 °C - 4 °C
Helsinki
-13 °C - -9 °C
Kiev
-24 °C - -16 °C
Lisabona
6 °C - 15 °C
Liubliana
-6 °C - -2 °C
Londra
1 °C - 4 °C
Luxemburg
-9 °C - -1 °C
Madrid
-2 °C - 13 °C
Minsk
-23 °C - -16 °C
Monaco
-1 °C - 3 °C
Moscova
-24 °C - -16 °C
Nicosia
3 °C - 13 °C
Oslo
-14 °C - -8 °C
Paris
-4 °C - 3 °C
Podgorica
-3 °C - 4 °C
Praga
-12 °C - -4 °C
Priștina
-14 °C - -8 °C
Reykjavik
2 °C - 4 °C
Riga
-19 °C - -12 °C
Roma
6 °C - 10 °C
San Marino
0 °C - 1 °C
Sarajevo
-12 °C - -7 °C
Skopje
-9 °C - -3 °C
Sofia
-18 °C - -9 °C
Stockholm
-7 °C - -2 °C
Talin
-20 °C - -12 °C
Tirana
-2 °C - 7 °C
Vaduz
-7 °C - 0 °C
Valletta
8 °C - 12 °C
Varșovia
-18 °C - -11 °C
Vatican
16 °C - 24 °C
Viena
-8 °C - -3 °C
Vilnius
-22 °C - -14 °C
Zagreb
-7 °C - -1 °C