Acasă Evenimente Interviuri Revista Presei Naţionale Revista Presei Străine Parlamentul European Preşedinţia UE Economia europeană Analize şi comentarii Diverse Articole EURO - Sondaje
22 decembrie 2011 Afişări: 938 Comentarii: 0 Diverse Print

Comisia Europeană garantează că jucărille procurate în UE sunt cele mai sigure

jucăriile cumpărate în UE sunt cele mai sigure din lume!
Toate jucăriile vândute în UE au fost verificate pentru a garanta siguranţa copiilor noştri.
Înainte de a pune pe piaţă o jucărie, producătorul are obligaţia de a identifica pericolele potenţiale, în cadrul unei evaluări de siguranţă. De asemenea, acesta trebuie să asigure trasabilitatea produsului.
Europa deţine 25% din cota de piaţă a jucăriilor, dar nu toate produsele aflate în vânzare provin din UE. În 2010, valoarea jucăriilor importate din ţări terţe s-a ridicat la 6,98 miliarde de euro. Este important să ne asigurăm că produsele importate respectă standardele de siguranţă la care ne aşteptăm, iar acest lucru se realizează prin controale la frontierele UE şi la sediul distribuitorilor.
În luna iulie a acestui an a intrat în vigoare un set de norme europene mai stricte în materie de siguranţa jucăriilor  . Acestea vizează, de exemplu, părţile detaşabile de dimensiuni mici, care pot fi înghiţite sau inhalate, precum şi ambalarea jucăriilor împreună cu produsele alimentare.
Atenţie! Siguranţa copiilor nu poate fi garantată doar prin măsuri legislative. O jucărie concepută pentru copii de 10 ani poate fi sigură pentru segmentul de vârstă respectiv, dar periculoasă pentru un copil mic. De aceea, UE desfăşoară o campanie de sensibilizare a consumatorilor cu privire la elementele pe care trebuie să le verifice atunci când cumpără jucării pentru copii.
În acest sens, un material video intitulat „Să asigurăm siguranţa copiilor noştri  ” a fost difuzat peste tot în Europa, iar magazinele participante la campanie au distribuit cărţi poştale cu câteva sfaturi privind siguranţa jucăriilor  [984 KB] . Acestea vă recomandă, de exemplu, să cumpăraţi numai jucării care au marcajul CE (marcajul atestă conformitatea cu normele UE privind siguranţa), să citiţi toate instrucţiunile şi să cumpăraţi întotdeauna din magazine demne de încredere.

Jucăriile vândute pe teritoriul statelor membre sunt cele mai sigure din lume, comunică Comisia Europeană.

Toate jucăriile vândute în UE au fost verificate pentru a garanta siguranţa copiilor, se menţionează pe pagina oficială a Comisiei.

Europa deţine 25% din cota de piaţă a jucăriilor, dar nu toate produsele aflate în vânzare provin din UE. În 2010, valoarea jucăriilor importate din ţări terţe s-a ridicat la 6,98 miliarde de euro.

Jucăriile importate sunt veridificate după standardele de siguranţă prin controale la frontierele UE şi la sediul distribuitorilor.

În luna iulie a acestui an a intrat în vigoare un set de norme europene mai stricte în materie de siguranţa jucăriilor  â. Acestea vizează, de exemplu, părţile detaşabile de dimensiuni mici, care pot fi înghiţite sau inhalate, precum şi ambalarea jucăriilor împreună cu produsele alimentare.

Cu toate acestea, autorităţile europene avertizează că siguranţa copiilor nu poate fi garantată doar prin măsuri legislative.

O jucărie concepută pentru copii de 10 ani poate fi sigură pentru segmentul de vârstă respectiv, dar periculoasă pentru un copil mic. De aceea, UE desfăşoară o campanie de sensibilizare a consumatorilor cu privire la elementele pe care trebuie să le verifice atunci când cumpără jucării pentru copii.

În acest sens, un material video intitulat „Să asigurăm siguranţa copiilor noştri  ”a fost difuzat peste tot în Europa, iar magazinele participante la campanie au distribuit cărţi poştale cu câteva sfaturi privind siguranţa jucăriilor. Acestea includ recomandări cum ar fi cea de de cumpăra numai jucării care au marcajul CE (marcajul atestă conformitatea cu normele UE privind siguranţa).

sursa: EUROPA.md cu referinţă la Comisia Europeană

Alte Știri
22 decembrie 2011 David Beckham revine în Europa pentru 15 milioane de euro 20 decembrie 2011 Autorităţile de la Roma desfăşoară o "campanie" împotriva gumei de mestecat 02 decembrie 2011 A avut loc tragerea la sorţi pentru turneul final al campionatului european de fotbal din 2012 30 noiembrie 2011 Breivik, declarat iresponsabil pentru faptele sale 22 noiembrie 2011 Soţia fostului preşedinte francez Mitterand a decedat 21 noiembrie 2011 Festivalul Filmului Polonez pentru publicul de la Chişinău 25 octombrie 2011 Regele Mihai pronunţă astăzi un discurs în Parlamentul de la Bucureşti, la aniversarea sa de 90 de ani 10 octombrie 2011 Legislaţia UE introduce interdicţii la umflat baloane pentru copiii europeni 05 octombrie 2011 Un cerşetor român a primit 2.000 de euro de la o franţuzoaică 03 octombrie 2011 În Europa au fost organizate manifestaţii pentru demnitatea romilor
 

Comentarii ( 0 )

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta

Email

Parola
 Crează cont  Ai uitat parola?


Sondaj

Ce ţară din Parteneriatul Estic este în relaţii avansate cu UE?

Incarcare...

Vezi alte sondaje

Studiază Uniunea Europeană:

Accesează Dicţionarul European:

Accesează Biblioteca EUROPEANĂ:

Obiectivele Preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene

Studiu: Problema transnistreană şi Integrarea Europeană a Moldovei. Rolul UE.

Realizat de Radu Vrabie, Director de Programe Asociaţia pentru Politică Externă

Studiu: Inventarierea şi Evaluarea Asistenţei Financiare acordate Moldovei de UE

Realizat de Victoria Boian, Coordonator de Programe Asociaţie pentru Politică Externă

Studiu: Impactul viitorului Acord de Liber Schimb între R.Moldova şi UE asupra sectorului agroalimentar din R.Moldova

Acest studiu încearcă să ofere propuneri detaliate în ceea ce priveşte implicaţiile pentru R. Moldova în domeniul comerţului exterior cu produse agroindustriale în procesul de negociere a Acordului de liber schimb (ALS) aprofundat cu UE.

EU – Moldova negotiations: What is to be discussed, what could be achieved?

Raport realizat de Cristian Ghinea (Director executiv al Centrului Român de Politici Europene) şi Victor Chirilă (Director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă) privitor la relaţiilor UE-RM.

Studiu: Perspectivele de reformare a sectorului serviciilor de transport aerian din Republica Moldova

În studiul dat este evaluat impactul pe care îl va avea procesul de liberalizare a pieţei transportului aerian asupra principalilor actori de pe piaţa R. Moldova, inclusiv din perspectiva procesului de integrare europeană.

Studiu: Securitatea energetică a R.Moldova în contextul aderării la comunitatea energetică

Prezentul raport reprezintă o tentativă de analiză a procesului de aderare la Comunitatea Energetică
atât din perspectiva soluţiilor pe care acesta le oferă pentru asigurarea securităţii energetice, cât
şi din perspectiva provocărilor pe care le prezintă pentru sectorul energetic al RM.

Rezultatele Alegerilor în Parlamentul European

Afla totul despre rezultatele Alegerilor in Parlamentul European (4-7 iunie 2009)

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara... 

EUROMONITOR Nr. 16

Monitorizarea relatiilor RM-UE in contextul Parteneriatului Estic 

SUB ACOPERIREA IMPUNITĂŢII: Raport despre reacţia autorităţilor moldovenesti la violenţa poliţiei în timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

Acest raport reflecta raspunsul Fundatiei Soros-Moldova la violentele post-electorale din Aprilie 2009. 

RAPORTUL Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Thomas Hammarberg, privind evenimentele post-electorale din RM

In centrul atentiei Raportului este problema tratamentului persoanelor retinute in legatura cu acele evenimente. 

Carta Europeană a Libertăţii Presei

Carta europeana a libertatii presei a fost semnata la 25 mai, la Hamburg de 46 de jurnalisti si redactori sefi din 19 tari. Carta enumera libertatile de baza ale presei, dreptul jurnalistilor dar si al cititorilor la informatie si masuri de protejare a presei de presiunile autoritatilor.

Monitorizarea relaţiilor RM-UE în contextul Parteneriatului Estic

SUB ACOPERIREA IMPUNITATII: Raport despre reactia autoritatilor moldovenesti la violenta politiei in timpul protestelor post-electorale din aprilie 2009

EXPERT-GRUP: Comerţul cu Uniunea Europeană: progres pe timp de criză?

In ultimii ani comertul de marfuri cu UE a evoluat foarte pozitiv atat in termeni absoluti, cat si relativi. Cu toate ca anul 2009 a fost marcat de criza globala financiara...

Perspectivele de reformare a sectorului de telecomunicații din Republica Moldova în contextul negocierii creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între RM şi UE


euobserver rss

Curs Valutar
Cursul BNM (MDL)
EUR 15.47
SEK 1.74
DKK 2.08
CZK 0.61
HUF 5.23
PLN 3.64
EEK 1.03
GBP 18.50
LTL 4.48
LVL 22.90
RON 3.57
BGN 7.91
HRK 2.04
TRY 6.59
RSD 14.58
ISK 0.96
CHF 12.83
NOK 2.01

Meteo
Bruxelles
-7 °C - 1 °C
Amsterdam
-7 °C - -1 °C
Ankara
-14 °C - -5 °C
Andorra la Vella
-5 °C - 3 °C
Atena
0 °C - 4 °C
Belgrad
-10 °C - -4 °C
Berlin
-11 °C - -4 °C
Berna
-7 °C - -1 °C
Slovacia
-7 °C - -2 °C
București
-19 °C - -12 °C
Budapesta
-8 °C - -2 °C
Chișinău
-18 °C - -11 °C
Copenhaga
-3 °C - -1 °C
Dublin
0 °C - 4 °C
Helsinki
-13 °C - -9 °C
Kiev
-24 °C - -16 °C
Lisabona
6 °C - 15 °C
Liubliana
-6 °C - -2 °C
Londra
1 °C - 4 °C
Luxemburg
-9 °C - -1 °C
Madrid
-2 °C - 13 °C
Minsk
-23 °C - -16 °C
Monaco
-1 °C - 3 °C
Moscova
-24 °C - -16 °C
Nicosia
3 °C - 13 °C
Oslo
-14 °C - -8 °C
Paris
-4 °C - 3 °C
Podgorica
-3 °C - 4 °C
Praga
-12 °C - -4 °C
Priștina
-14 °C - -8 °C
Reykjavik
2 °C - 4 °C
Riga
-19 °C - -12 °C
Roma
6 °C - 10 °C
San Marino
0 °C - 1 °C
Sarajevo
-12 °C - -7 °C
Skopje
-9 °C - -3 °C
Sofia
-18 °C - -9 °C
Stockholm
-7 °C - -2 °C
Talin
-20 °C - -12 °C
Tirana
-2 °C - 7 °C
Vaduz
-7 °C - 0 °C
Valletta
8 °C - 12 °C
Varșovia
-18 °C - -11 °C
Vatican
16 °C - 24 °C
Viena
-8 °C - -3 °C
Vilnius
-22 °C - -14 °C
Zagreb
-7 °C - -1 °C